21 Nisan 2016 – YENİ ARCHROMA İLERİ BEYAZLATMA ANLAYIŞI, KAĞIT ÜRETİCİLERİNE DAHA DÜZGÜN BEYAZLAR VE İHTİYACA GÖRE DÜZENLENEBİLEN FORMÜLASYONLAR SAĞLIYOR

Reinach, İsviçre – 21 Nisan 2016 – Renkte ve özel kimyasallarda dünya çapında bir lider olan Archroma, optik beyazlatma ajanlarının (OBA) tüketimini %20’den fazla azaltırken baskı farklılıklarını ve görünümü iyileştirmekle birlikte kâğıt üreticilerine daha düzgün, daha açık beyazlar üretme ustalığı veren yeni bir anlayış geliştirmiştir.

Beş yıllık bir gelişim sürecine sahip, DAHA İLERİ BEYAZLATMA adıyla patent başvurusu yapılmış bu yeni anlayış, kullanıcılara hem optik beyazlatma ajanları (OBA) hem de baskı, yazma ve ofis kâğıtlarını üretiminde gölge veren bileşenleri en uygun hale getirme imkânı sağlamaktadir.

Bu yeni anlayış, Archroma’nın Cartawhite XL sıvısıyla- bir yüzey gölgelendirme çözümü- birlikte Leucophor®’ ‘un optik beyazlatma ajanlarını (OBA) bir araya getirerek iki bileşenli bir paketi ön plana çıkarmaktadır. DAHA İLERİ BEYAZLATMA, bu iki bileşenin dozunun ayrı ayrı belirlenmesine izin vererek, bütün aşamalar üzerindeki beyazlatma maliyetlerini azaltma imkânı sağlamaktadır.

Archroma_Paper_LAB_02

Archroma yenilikçi Leucophor XL beyazlatma sistemini geliştirerek bir kaç sene önce zaten çıtayı yükseltmişti. Bu seri, kâğıt üreticilerine elde edilemez olan önceki seviyelere ulaşmak için kendi beyazlık sınırlarının en üst seviyesinin aşılmasına imkân sağladı. Leucophor XL serisi, kaplanmış ve kaplanmamış kâğıt ve kartonların parlaklığına zarar vermeden beyazlık kuvvetini arttırmaktadır.

Archroma olarak, yeni İLERİ BEYAZLATMA sürecinin daha fazla yarar sağlarken aşağıda sıralanmış faydaları sürdürdüğünü de belirtmek isteriz:

• Tutkallama presi ve kaplama sistemleriyle iyi uyumluluk;
• %100 renk veren gölgelendirme sistemleriyle kıyaslanınca iki taraflı azalma;
• Bilinen beyazlatma çözümlerine nazaran ışıktan etkilenmeme;
• ERİŞİM-uygunluk.

Archroma’nın OBA Ürün Yönetimi Küresel Başkanı olan Andrew Jackson, “Bu yeni anlayış özgün beyazlatma yaklaşımının faydalarını sürdürürken bütün aşamalar üzerindeki maliyetlerde tasarruf sağlamaktadır, bu süreçte daha az kimyasal demek olan optik beyazlatıcı ajanlarının dozajının azaltıldığından ve daraltılmış bir çevresel kaplama alanından söz etmeye bile gerek yok. İLERİ BEYAZLATMA’yı küresel piyasaya sürdüğümüz ve kâğıt üreticilerine daha önce hiç görmedikleri esneklik seviyeleri sağladığımız için heyecanlıyız,” dedi.

Archroma_Paper_LAB_03

Archroma_Paper_LAB_09

Leucophor® birçok ülkede Archroma tarafından tescillenmiş bir markadır.
(Fotoğraf: Archroma)

Archroma kendini yenilenmeye, birinci sınıf kalite standartlarına, üstün hizmet seviyesine, maliyet uygunluğuna ve sürdürülebilirliğe adamış dünya çapında bir renk ve özel kimyasallar firmasıdır. Arhcroma’nın merkezi İsviçre’de Basel yakınındaki Reinach’ta bulunur ve 35’i aşkın ülkede yaklaşık 3000 personel çalıştırır. Üç faaliyeti arasında Tekstil Özel Ürünleri, Kağıt Çözümleri ve Emülsiyon Ürünleri vardır. Archroma müşterilerinin yerel piyasalardaki ihtiyaçlarını karşılayan, alanında uzman bir performans ve renk çözümleri sağlar. Archroma günlük ürünleri kapsayan yenilenmiş teknoloji, güzellik ve performans geliştirerek insanların daha iyi bir yaşam deneyimi için hislerine ve duyularına seslenen ürünlere yönelik arzularını giderir. Ürünler geliştirdi, renkler geliştirdi, performans geliştirdi- “Hayatı geliştirdi.”