Archroma, een wereldleider in kleur- en speciale chemicaliën voor duurzame oplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat het zich heeft aangesloten bij ‘The Denim Window’ als zijn showroom voor kleur- en effecttechnologieën.

The Denim Window is een showroom in Amsterdam, Nederland, die kledingmerken inspiratie, duurzaamheid en innovatie biedt voor hun denimcollecties. Gemaakt en samengesteld door Silvia Rancani, een gepassioneerde denimconsulent met een unieke flair voor mode en technologie, verbindt The Denim Window zorgvuldig geselecteerde bedrijven met merken via exclusieve evenementen en showcases op de Denim Window locatie.

Dankzij The Denim Window kunnen bezoekers op één plek textielfabrieken, kledingfabrikanten, chemische leveranciers, vezel- en trimproducenten vinden. Het is een plek waar ontwerpers, productontwikkelaars, modestudenten, denimliefhebbers en opkomende talenten worden uitgenodigd om de producten te beoordelen en er meer over te leren, dit alles gericht op het stimuleren van creativiteit en innovatie door samenwerking.

The Denim Window en Archroma zullen regelmatig workshops organiseren om merken en retailers te ondersteunen met systemen en inspiratie om denimkleuren en -effecten te creëren in “The Archroma Way: safe, efficient and enhanced. Because it’s our nature!”.

Het bedrijf, dat de krantenkoppen haalde met innovaties zoals de anilinevrije* Denisol® Pure Indigo of het EarthColors®-assortiment van kleurstoffen op basis van oneetbare biomassa van de kruiden- en agrarische industrie, nam deel aan de recente tentoonstelling georganiseerd bij The Denim Window in Amsterdam op 23 januari om Chinees Nieuwjaar te vieren met de nieuwe Denim Window 2020 leden.

"Amsterdam heeft zich ontwikkeld als een van 's werelds voornaamste denimsteden met wereldwijde bijeenkomsten en evenementen, en nu ook de conferenties, workshops en permanente showroom van The Denim Window", legt Umberto Devita uit, Business Development Manager voor Denim & Casual Wear bij Archroma. “The Denim Window, Archroma en de andere aangesloten bedrijven delen dezelfde passie voor creativiteit, innovatie en denim met een ziel, en dat maakt ons een match made in heaven. We zijn erg verheugd dat we deze kans hebben gekregen om samen te werken met het Denim Window-droomteam! ”

* Onder detectiegrenzen volgens industriële standaard testmethoden.
Denisol® en EarthColors® zijn handelsmerken van Archroma geregistreerd in verschillende landen.
© 2020 Archroma

De tentoonstelling van Archroma op de locatie van The Denim Window in Amsterdam, Nederland. (Foto’s: The Denim Window)

De tentoonstelling van Archroma op de locatie van The Denim Window in Amsterdam, Nederland. (Foto’s: The Denim Window)

De tentoonstelling van Archroma op de locatie van The Denim Window in Amsterdam, Nederland. (Foto’s: The Denim Window)

Media Relations

Marilyn Chua

Archroma

Email

Notes For Editors

About Archroma

Archroma is a global, diversified provider of specialty chemicals serving the branded and performance textiles, packaging and paper, and coatings, adhesives and sealants markets.

Headquartered in Pratteln, Switzerland, Archroma operates with more than 4,500 employees located in 42 countries and with over 30 production sites.

Archroma is passionate about delivering leading and innovative solutions, enhancing people’s lives and respecting the planet. The company is committed to the principles of "The Archroma Way to a Sustainable World: Safe, Efficient, Enhanced. It's our nature!"; an approach reflected in its innovations, world-class quality standards, high service levels and cost-efficiency.

www.archroma.com


Affiliations & memberships

Archroma are proud members and/or partners with the following organizations

View All »